Skip to main content

Nieuwjaarsboodschap

Op 1 januari sprak ik een vriend. Hij maakt zich grote zorgen over de ontwikkelingen in de wereld. De spanning in het Midden-Oosten, het klimaat en de toenemende polarisatie. Hij vreest voor het functioneren van de democratie. Zijn vertrouwen in de politiek is hij kwijt. Politici hebben geen lange termijnvisie, gebrek aan slagkracht en het is vooral reactief. ‘Ik snap niet hoe jij daar nog zoveel energie in kan steken, geloof je echt dat je iets kan veranderen? Ik zou daar zo moedeloos van worden.’

Bij die woorden veerde ik op. Zijn zorgen deel ik, maar juist mijn geloof in dat we allemaal verandering kunnen brengen is mijn drijfveer. Vaak met hele kleine stapjes, sommige wat groter en soms moet je eerst weer een stapje terug. In Nijmegen bouwen we al vele jaren voort in de coalitie en dat zie je terug in de stad. Als het gaat om duurzaamheid, het groen in de stad en de culturele activiteiten. De uitgebreide fiets -en wandelroutes en onze sociale voorzieningen. Kan het beter? Jazeker, en daar blijven we keihard voor werken. Stap voor stap.

Mijn persoonlijk drijfveer is een samenleving waarin niemand wordt buitengesloten. Ik geloof in ieder zijn kwaliteiten en betekenisvolle bijdrage wanneer je de kans krijgt om volwaardig deel te nemen. Dat levert meer gelukkige en gezonde mensen op. Het scheelt ook een hoop onvrede en maatschappelijk kosten.

Ik blijf me hiervoor inzetten. Door bewustwording te stimuleren en regelgeving aan te passen. Door mijn verhaal te vertellen en anderen te inspireren. Als we dat allemaal doen, ieder vanuit zijn eigen drijfveer, dan weet ik zeker dat we dingen kunnen veranderen.

Ik wens jullie een heel mooi, inspirerend en gezond 2020!

Hartelijke groet,

April Ranshuijsen
Fractievoorzitter GroenLinks Nijmegen